onsdag 26. oktober 2011

Et lite bord blir til;o)

Jeg nevnte tidligere at vi var i ferd med å snekre et lite bord i heimen. Vel, sant å si var det vel helst min kjære som endet opp med snekringen, mens jeg tok meg av fargevalg og beising ( som vanlig;o))) Liker i grunn den arbeidsfordelingen jeg;o)))

 

 

 

 

Har fått mer og mer sansen for de små flatene – de er enkle å plassere og å pynte til;o) Om høsten tennes det lys i alle kroker her hos meg. Lykta som er fra yndlingsbutikken min ved Kristiansand, Randesund lysstøperi, har nå fått hedersplassen på nye-bordet sammen med et gammelt, litt uklart  speil;o)

 

 

IMG_6112 til blogg

 

Lykta speiler seg i de uklare glasset og gir en følelse av å ha trekt et slør over det hele;o)

 

 

IMG_4776 til blogg

 

 

 

 

IMG_4816 til blogg

 

Litt høststemning inne…

 

 

IMG_6113 til blogg

 

 

Jeg valgte å beise bordet i en interiørbeis jeg ikke lenger har navnet på. Grunnen er at vi fikk blandet litt sort i spannet fordi orginalen gav et inntrykk av lilla….. Nå er jeg fornøyd med fargen og synes det gjør seg med det litt røffe  grå/brune blandt heller lyse farger.

IMG_6182 til blogg

 

 

Bordplata er litt røff med smale mellomrom mellom plankene.  Høstens nye skåler og krus fra Greengate passer også inn her. De skal bli fine å bruke til jul;o))))

 

 

 

IMG_6124 til blogg

 

Ikke stort – bare 40x50 cm, men rommer både krimskrams og interiørblader. Da er jeg fornøyd jeg;o)

 

Ønsker deg en vakker morgendag!!

Klem fra Solveig

torsdag 20. oktober 2011

Norsk design og standhaftig skjønnhet:o)

Jeg elsker ting og tang med teksttrykk på;o))) Enten det er tekstiler, bilder eller kopper og kar, synes jeg det er spennende med forskjellige tekster. Spesielt liker jeg den nostalgiske skrifttypen, gjerne lettere henslegt og ikke helt “etter boka”;o) 

 

 

 

 

Har kjøpt ting med både franske og engelske tekster, men jeg ble veldig glad da jeg her om dagen kom over noen kaffelatte-krus i norsk design.  Og så er det litt kos når en enkelt og greit får noe ut av det som er skrevet ;o) Det fine er at de slett ikke var dyre heller….

 

 

IMG_5834 til blogg

 

 

Madame interiør er norsk desig og på kruset står det et lite ordtak; Utsett aldri til i morgen hva du kan nyte i dag. Den beste tiden er nå.

 

IMG_5966 til blogg

 

 

 

 

IMG_4362 til bloggo

 

 

Disse rosene er nok ikke norske, men Austenrosen English garden er en av de fineste rosene jeg har hatt i hagen min!  Den blomstrer faktisk ennå selv om vi skriver oktober og har faktisk overlevd 72 regndøgn etter siste remontering – noe som vi kan si er godkjent;o)

 

 

IMG_4305 til blogg

Spendt kikker jeg etter denne skjønnheten hver gang jeg kommer ut i hyttehagen min. Fargen varierer nemlig fra hvit/orange, innom rent gul farge og over til rosa/gul som dere ser her. Det er nesten utrolig at det er samme rosen! Spennende er det i allefall hver eneste gang den blomstrer. Jeg bare elsker roser som tåler en regnskur og 50…….;o))))

Standhaftig skjønnhet

 

IMG_4363 til blogg

 

 

 

 

IMG_5959 tl blogg

 

 

Vel tilbake i varmen og høstkosen ved en durende gammel ovn, skal jeg kose med interiørblader og en deilig cappuccino i mitt nye krus;o)

 

 

IMG_6014

 

Ønsker dere nydelige høstdager. Kos dere - grip dagen!

Klem fra Solveig

 

I love things with beautiful nostalgic text and was very happy when I found these caffelatte cups in Norwegian design! Madame Interiør has many lovely things to offer – visit their pages and see for yourselves;o)))

Last year I bought some roses I wanted to try in my garden. The winter was rough and I was afraid they all would die. But they lived and one of them – Austen’s  English garden -  has really impressed me! Much because the colours goes from golden to peach and I can hardly believe it’s the same rose each time I see the georgeous big flowers;o)

Wish you all a lovely thursday!

 

Hugs Solveig

torsdag 13. oktober 2011

Siste krampetak :)

Tusen takk for alle koselige kommentarer om domino-smykken mine! Sånt varmer;o

 

 

Selv om det har regnet en del, har det vært varmt på vestlandet frem til nå;o) Rosene har derfor latt seg lure og blomstret som bare det – langt ut i oktober;o)))

 

 

3093

 

 

New dawn er en rose jeg har lært meg å sette pris på. Mange synes den drysser for mye, men hos meg gjør det ingen ting. Jeg liker roseblader rundt meg;o)

 

 

 

IMG_3136 til blogg

 

 

 

Leveggen og plattingen fikk vi opp i fjor. Et gammelt vindu fra vårt gamle hus er satt inn i veggen for å skape litt variasjon og slippe gjennom bittelitt lys fra den kanten;o)  Kablerulla som her brukes som bord, skal få stå ute i vinter og få den fine grå fargen som kjennertegner værbitt treverk. Egenprodusert tavle og hagestoler i jern fra mitt lokale hagesenter utgjør noe av høstkosen i hagen min.

 

IMG_3093

 

 

 

 

3092

 

Da gjenstår det bare å ønske dere en nydelig helg! Jeg tar høstferie med barn og mann og koser meg med solstrålene som endelig har funnet veien tilbake til våre kanter;o)) Nå skal jeg bruke tiden på bl.a å ferdigstille et hjemmesnekret lite bord – kommer tilbake med bilder etterhvert;o)))

 

Klem fra Solveig